Opvoedondersteuning

Wat kan het lastig zijn, om je een goede ouder te voelen. Je voelt twijfel. Twijfel of wat je doet, wel goed is. Tenslotte hebben we er niet voor geleerd. En zijn we ook maar een mens. Je doet zo je best. Maar je kind reageert niet altijd, zoals je hoopt. Of reageert helemaal niet, zoals je voor ogen hebt. En dat kind van die andere moeder, doet dat wel. Wat kan die andere moeder, wat ik blijkbaar niet kan?

Allemaal vragen die je jezelf tijdens het moederschap kunt stellen. En die vragen mogen er zijn. Iedereen heeft deze vragen, ook al lijk je soms de enige te zijn. “Het gras lijkt altijd groener bij de buren”, toch? Je hoeft je dus nergens voor te schamen. Het is juist heel mooi dat je jezelf deze vragen stelt. Dat betekent dat je het moederschap serieus neemt. Dat je het beste wilt voor je kind.

Waarom richt ik me speciaal tot moeders? Omdat ik het zo herken. Ook ik twijfel! Ja? Ja, echt waar! Ik ben vrouwen en kindercoach, maar bovenal ben ik mens! En oh, wat vond en vind ik het soms lastig. En ja, dat mag ook! Soms heb je alleen even iemand nodig die je hoort. Die naar je luistert en je echt hoort. Die je geen tips en adviezen geeft. Maar die samen met jou op zoek gaat naar antwoorden. Antwoorden die bij jou passen.

Want er is geen eenduidig antwoord. Ieder leeft zijn of haar eigen vragen en antwoorden. En ik wil je daar graag bij ondersteunen. Dit kan op allerlei manieren. Bij mij aan de keukentafel, wandelend over het strand of bij jou thuis. Ik kan jou en je kind thuis bezoeken, waarna we dit bezoek evalueren. En ik kijk altijd naar je kwaliteiten. Daar ligt mijn focus! En van daaruit gaan we verder bouwen! Bouw jij met me mee?