Over mij

Al sinds mijn kindertijd ben ik hooggevoelig. Ik voelde me ‘anders’. Ik voelde zoveel! Alles wat ik om me heen zag, zoog ik op als een spons. In de klas in de omgang met andere kinderen. Het leek wel of al de gevoelens van anderen ‘dubbel’ bij me binnenkwamen.

Als kind heb ik vaak buikpijn gehad. De huisarts had geen verklaring. Ik nu wel. Ik was overprikkeld. De hele dag stond ik ‘open’ voor de indrukken van buitenaf. Het spelen op het schoolplein met de andere kinderen, de grapjes van de meester tijdens de les. Ik was steeds aan het ‘voelen en scannen’ wat de ander deed. En wat de ander daar mee zou bedoelen. Ik stond de hele dag aan!

Nu, in mijn volwassen leven, weet ik dat ik hooggevoelig ben. Wat had ik dat graag toen al geweten! Want door het gevoel ‘anders’ te zijn, voelde ik me vak eenzaam. Niet gezien en erkend in mijn gevoel. Maar in die tijd was er nog geen naam voor. Nu gelukkig wel!

En hooggevoelig zijn is niet alleen maar naar. Het is ook zo mooi! Je voelt de ander aan en kunt een luisterend oor bieden. Dit is ook mijn kracht als coach.

Ik heb geleerd om mijn intuïtie, sensitiviteit en empathie in te zetten in mijn werk. Het mooiste werk wat ik mij wensen kan. Ik mag jou helpen je jezelf te voelen. Met alles wat in jou is. En dat is prachtig en krachtig tegelijk!